Mennyi időnként kell hajat vágatni egy férfinak?

Barber

Gyakran jársz hajat vágatni? Hogyan döntöd el, hogy mikor kell menni?
Adok néhány támpontot ebben, hogy jobban tudj előre tervezni a hajvágások terén.

Kezdjük az alapoknál. A férfiak esetén nem is teljesen helyes a fodrász kifejezés. Sokkal inkább a borbély vagy barber a megfelelő szó erre. Egyre több helyen nyílt már barber shop Budapest belvárosában is, így inkább válassz egy ilyen helyet, ahol kifejezetten férfak hajvágására és arszőrzetésnek formázásra specializálódott szakmeberek, azaz barberek várnak rád.

Na szóval nézzük a hajvágás gyakoriságát.
Ez alapvetően attól függ, hogy milyen a haja optimális hossza. Ha teljesen kopaszra nyíratod a hajad, akkor akár 3 naponta is érdemes azt újra leborotváltatni, hogy folyamatosan tényleg kopasz legyen a fejed.
A felnyírt haj jelenti a következő fokozatot. Ha nagyon rövidre van nyíratva, akkor már akár egy hét múlva is mehetsz fazonigazításra, mert csak így tartható fent ez a rövid haj design. Aztán minél inkább hosszabb a hajad ideális hossza, annál ritkábban kell csakellátogatnod egy barber shopba.
Szóval van előnye és hátránya is a rövid illetve a hosszú hajnak. Lehet, hogy divatosabb a rövidre felnyírt haj, viszont annál gyakrabban kell időt szentelned arra, hogy ismét levágasd. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg egy csík is van a hajadba belenyírva, az tényleg csak napokig, maximum egy hétig tart, fazonigazítás nélkül.

Megosztás