Egy jó műhelybe mindenképp ipari csatlakozó kell

Ipari csatlakozó

Amikor valaki egy műhely kialakítását tervezi, ahol elektromos gépeket is szeretne használni, több szempontból is át kell gondolnia azt.
Egyrészt a méretének megfelelőnek kell lennie, a bent végzendő tevékenység kényelmes ellátásához. Mindenkinek át kell gondolnia, hogy mekkora munkadaraboknak, termékeknek kell majd ott elférnie, és milyen teljesítményű és méretű gépek, szerszámok lesznek szükségesek.

A világításra is jó odafigyelni. Úgy érdemes kialakítani, hogy munka közen ne zavarjanak az árnyékok, és megfelelő mennyiségű fény jusson minden fontos helyre, ahol munkát végzünk.

Ha nagy teljesítményű elektromos gépeket használunk majd, akkor megfelelő számú ipari csatlakozó elhelyezése is szükséges a műhelyben! Fontos tudni, hogy az adott helyen lesznek-e 3 fázist igénylő gépek, mert ahhoz 3 fázisú ipari csatlakozó kell majd. Az életvédelemről pedig mindképp gondoskodni kell FI relé bekötésével, hogy elkerülhetők legyenek az áramütéssel járó balesetek.

A műhelyek padlójának anyagát is gondosan kell megválasztani. Megfelelő kopásállóságú, csúszásmentes, ellenálló anyagból kell készülnie, ami könnyen javítható is a későbbiekben! Ideális lehet pl egy műgyanta padlóburkolat.

Megosztás