Barberek karriere

Barber

A borbély jelenleg igen népszerű szakma. Itthon folyamatosan nyitnak a barber shopok, és gyakorlatilag már nincs elegendő munkaerő, aki ki tudná szolgálni ezeknek a vendégkörét.

A barber munka hatalmas előnye, hogy egy alapfokú nyelvtudással akár külföldön is elhelyezkedhet vele az ember. Azokban az országokban, ahol nagyobb hagyománya van a barber shopoknak, ott pedig komoly tapasztalatra is szert tehetnek a fiatal barberek, így ezzel is nő az értékük, és a fizetési szintjük a magyar piacon is.

Belföldön is igen keresettek a jó barber szakemberek. Legtöbb helyen a bejelentett fizetés mellett a borravalót is megtarthatják, és hosszú távon számítanak a munkájukra. Egy rutinos barber miatt sok visszatérő vendége is lehet egy barber shopnak, épp ezért minden munkaadó törekszik arra, hogy minél jobban képzett, tehetséges munkavállalókat találjon.
Persze nyilván az is fontos, hogy jó csapatszellem alakuljon ki egy munkahelyen, hiszen így a munkavállalók is szívesebben járnak be dolgozni a munkahelyükre. Több cég csapatépítő tréningeket is szervez azért, hogy jó csapatszellemben dolgozzanak az alkalmazott munkavállalói.

Megosztás