A ház színe

Hőszigetelés

A házak igen fontos meghatározója a színe. Egy új ház tervezésénél a tervező már a látványtervre felrakja a ház színét is, azonban elég nehéz feladat aztán ugyanezt a színt megtalálni élőben, a látványterv alapján.
A vakolat gyártók hatalmas színskálával rendelkeznek, sőt, akár egyedi vakolatszín is kikeverhető. Így a vakolat színe tényleg bármilyen lehet.

Egy valamit érdemes elkerülni. Ne vedd meg az egész házra való vakolatot úgy, hogy nem próbáltad ki az adott színt élőben.

Inkább érdemes (még ha drágább is) a lehető legkisebb rendelhető mennyiséget rendelni, mondjuk 1 négyzetméterre valót. És ezt se a házra kend fel, hanem mondjuk egy kimarad hőszigetelő táblára. Azt már odarakhatod a házhoz, és könnyeb úgy elképzelni, hogy ez valóban jó szín lesz-e.

Ha ez így más tetszik, akkor sokkal nagyob bátorsággal rendelhetsz. Azonban még itt is jöhetnek újabb kérdések, ugyanis többféle felületű, szemcseméretű, és alapanyagú nemesvakolat létezik, így itt még egy újabb döntésre lesz szükség részedről.

Megosztás